Slide Show Huisartsen

Contactgegevens

Steinhagenseweg 2A
3446 GP WOERDEN
Telefoon: 0348 - 417035
Fax: 0348 - 416248
Receptenlijn: 0348 - 417035
Spoednummer: 0348 - 500229
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving

Zoeken

Resultaten patiënten-enquête 2016

In het voorjaar van 2016 hebben we binnen onze praktijk een patiënten-ervaringsonderzoek gehouden in de vorm van een enquête. Dertig patiënten hebben bij hun bezoek aan de huisarts een vragenlijst ingevuld.

De uitslagen van de enquête zijn geanalyseerd en besproken door een medewerker van de accrediteringsorganisatie voor huisartsen, NPA bv. De resultaten zijn vergeleken met de gemiddelde uitslagen van andere huisartsenpraktijken in Nederland.

Een samenvatting van deze enquête vindt u hieronder.

Gebouw en privacy

In september 2014 is de praktijk verhuisd naar een nieuwe praktijklocatie, die geheel verbouwd is en aangepast volgens de nieuwste richtlijnen. De beoordeling van deze locatie is boven het gemiddelde. Zeker op het gebied van privacy geeft de patiënt aan dat de praktijk goed functioneert. Doordat alle wanden geluidsdicht zijn en de wachtkamer goed is afgeschermd van de balie worden er geen gesprekken opgevangen door patiënten. Eén persoon ervaart de bakjes op de balie met daarin (o.a.) verwijsbrieven als schending van de privacy.
Toelichting: De brieven worden altijd in een uniforme dichtgeplakte enveloppe gedaan, voorzien van alleen de naam en geboortedatum van de patiënt.

Bereikbaarheid en beschikbaarheid

Telefonische bereikbaarheid is een essentieel onderdeel van de huisartsenpraktijk. De gemiddelde wachttijd aan de telefoon tijdens de enquêteperiode is 4 minuten en 36 seconden. Dat is achttien seconden langer dan het landelijk gemiddelde.
De bereikbaarheid van de praktijk (openingstijden, telefonische bereikbaarheid) is goed aangegeven. De bereikbaarheid bij spoed wordt als iets onder gemiddeld ervaren. De telefonische spoedlijn wordt echter altijd binnen 30 seconden opgenomen; dit is getest door de medewerkers van het accreditatiebureau.
Toelichting: Bereikbaarheid staat bij ons hoog op de verbeterlijst. Zo willen we de reguliere telefonische bereikbaarheid 's middags uitbreiden. Via de website zal aangegeven worden wanneer dit verandert. De praktijk is overdag altijd bereikbaar voor spoed en dringende vragen via het spoedtelefoonnummer.

De patiënten zijn tevreden over de spreekuurtijden. Ook de mogelijkheid om een langer consult af te spreken wordt gewaardeerd. De assistente is in het geheel geen belemmering in het contact met de huisarts.

Vakantieperiodes van de vaste huisarts zijn niet altijd duidelijk gecommuniceerd.
Toelichting: de vakanties worden aangeven op de website en via het telefoonmenu.  Op de balie zal tijdens vakanties van de vaste huisarts een bordje komen te staan dat de praktijk gesloten is.

Er wordt opgemerkt dat er met regelmaat een andere huisarts is dan de eigen huisarts.  We scoren hierbij boven het landelijk gemiddelde.
Toelichting:  In beide huisartsenpraktijken wordt met meerdere vaste artsen gewerkt. Op de website staan foto's van alle huisartsen die spreekuren houden. Alle waarnemende huisartsen zijn volledig bevoegd.
Beide praktijken zijn ook opleidingspraktijk (huisarts in opleiding, co-assistenten).

Samenwerking

De medewerkers van de huisartsenpraktijk en de waarnemend huisartsen zijn goed op de hoogte van het medische dossier van de patiënten. Ook de behandeling en beleid van de waarnemers wordt als goed gewaardeerd. Hier scoort de praktijk 100% tevreden

Copyright © 2013 - 2018 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.   Privacyreglement 

Inloggen voor medewerkers

Deze website is ontworpen en gebouwd in opdracht van Gezondheidscentrum Woerden. Overname van teksten, afbeeldingen en foto's van deze website is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.